5 Ocak 2010 Salı

Vicdani retçi Aydemir'e destek eylemleri...

Enver Aydemir Özgürleşiyor!    (6 Ocak, 12.30, Yüksel Cad.-ANK)



 Enver Aydemir Direniyor. Kendisine yapılan işkence ve kötü muamelelere rağmen direneceğini, vicdani ret tavrını sürdüreceğini beyan ediyor. Sadece kendisine değil, bütün bir halka karşı hasmane duygular içerisinde olan kurumun hapishanesinde yapıyor bunu. Hepimizin ve tabi ki Enver'in özgürlüğü için, direnmeye devam edeceğiz"

* 3 Ocak Pazar günü, saat 17.00'de Taksim'den Galatasaray'a kadar yürüyen Enver Aydemir'le Dayanışma İnisiyatifi, yaptıkları basın açıklamasından sonra postaneden Enver'e destek kartları attılar.

* 2 Ocak Cumartesi günü, Barış İçin Vicdani Ret Eskişehir İnisiyatifi, Adalar Migros önünde, Aydemir'e destek eylemi yaptı. SGD üyesi Deniz Öztürk, vicdani reddini açıkladıktan sonra, "Enver Aydemir vicdanımızdır" dedi.

* 2 Ocak Cumartesi günü, Amed Sosyalist Gençlik Derneği, Ofis AZC Plaza önünde yaptığı eylemde, “Barış için vicdani ret hakkı istiyoruz” yazılı pankart ile, vicdani retçi Enver Aydemir’in tutuklanmasını ve işkenceyi protesto etti, "Kirli savaşa ortak olmayacağız" dedi.

* 3 Ocak Pazar günü, saat 13.00'de, Ankara Kızılay'da Gima'nın önünde buluşup bir basın açıklaması yapan Enver Aydemir'le Dayanışma Grubu'na polis baskısı dikkat çekti.

* 2 Ocak Cumartesi günü, saat 13.00 de, Orhangazi parkında, Bursa Mazlumder öncülüğünde gerçekleştirilen başörtüsü yasağına karşı “direniş” eyleminde imanının gereği olarak vicdanı redde bulunduğunu söyleyen Enver aydemir’e reva görülen zulüm kınandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder