4 Ocak 2010 Pazartesi

Enver Aydemir'in serbest bırakılması için Ankara'da eylem yapıldı.



Enver Aydemir'e özgürlük!
04 Ocak 2010 Pazartesi 22:39
Cezaevinde tutuklu bulunan Enver Aydemir'in serbest bırakılması için Ankara'da eylem yapıldı.


Uluslararası Genç Müslümanlar Platformu, Enver Aydemir`le Dayanışma Grubu ve Mazlum-Der Ankara Şubesi’nin Kızılay’da ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında halen askeri cezaevinde tutuklu bulunan Aydemirin hemen serbest bırakılması istendi.
Grup adına açıklamayı Uluslararası Genç Müslümanlar Platformu Genel Koordinatörü Mehmet Lütfü Özdemir yaptı. “İmani, ilkeli ve onurlu tavrından ötürü Enver Aydemir’i desteklemenin insani bir sorumluluk olduğunu” söyleyen Özdemir şunları söyledi:





Aydemir serbest bırakılsın!
“Burada toplanan kardeşlerimiz ve dahi Enver kardeşimiz, bizler Hukuk’un Üstünlüğüne yani Allah’ın Varlığına ve Birliğine inanan insanlarız. İslami kimliğinden ötürü askerlik yapmayı kabul etmeyen, üniforma giymeyi ve silah altına alınmayı reddeden ve bu tercihinden ötürü sistematik işkenceye maruz kalan, başka pek çok vicdani retçi gibi zorunlu askerlik dayatmasının, zulmünün mağduru olan Enver Aydemir yalnız değildir.
Emperyal projelere, NATO gibi işgal güçlerine destek veren bir orduda askerliği reddetmenin başta Müslümanlar, anti-emperyalistler, silaha ve savaşa karşı olan vicdani retçiler, ırkçılığa ve militarizme karşı olanlar olmak üzere bu sistemi benimsemeyen herkesin hakkı olduğunu vurgulamak istiyoruz.
Türkiye`de askerilik bütün toplum için sorundur. Tüm vatandaşların zorunlu askerlik sürecinde devletin kimliksizleştirme ve kişiliksizleştirme operasyonuna maruz kaldığını; saç tıraşından üniformaya, aşırı disiplinden resmi ideolojik doktrinasyona kadar türlü araçlarla devletin güç gösterisinde bulunduğunu görüyoruz. Öyle ki bu güç gösterisi ortaöğrenimdeki öğrencilerden bizi bu meydanlarda bekleyen polise kadar gösterilmektedir. Okullarda askeri sistem ile yetişen çocuklar, görevi zaten toplumu korumak olan polislerin bir de askere alınmaları, işte bu güç gösterisinin tezahürüdür.
Burada hükümete büyük iş düşüyor. Hükümet bir an evvel darbeci ve militarist yapıyı tasfiye etme sorumluluğundadır. Vatandaşlarına tanınan din ve vicdan hürriyetinin eksiksiz ve koşulsuz yerine getirilmesini sağlamalıdır. Öyleyse Enver kardeşimize hürriyetini geri verin! Devlet olarak altına imza attığınız uluslararası anlaşmaları çiğnemeyin! Enver Aydemir’i serbest bırakın!”
Basın açıklamasının ardından, açıklama yapan ve pankart tutanların etrafını saran emniyet kuvvetleri herkesin kimliğini aldılar. Bunun nedenini de açıklamada dile getirilmiş şeylerden ötürü olası bir soruşturma isteği durumunda kimlik tespiti olarak adlandırdılar.


HaberTaraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder