8 Ocak 2010 Cuma

Ne Mutlu Kardeşim Diyene




İSTANBUL (07.01.2010)- Vicdani Retçi Enver Aydemir'le Dayanışma İnisiyatifi, Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Ankara'da vicdani retçilere destek veren gençlere yönelik saldırı ve gözaltıları protesto etti.








Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen Enver Aydemir'le Dayanışma İnisiyatifi üyeleri “Gözaltılar serbest bırakılsın” ve “Ordu-Polis baskısı bizi yıldıramaz” yazılı pankart açtı. Gençler, başta tutuklu bulunan vicdani retçi Aydemir ile Ankaralı arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.



Gençler adına açıklama yapan Zeynep Erbak, hak ve özgürlüklerine sahip çıkan herkesin saldırıya uğradığını belirtti. Ankara polisinin, TEKEL işçilerine, Dikmen Vadisindeki yıkımlara karşı çıkan halka, işsizliğe ve yoksulluğa karşı çıkanlara saldırarak gerçek yüzünü gösterdiğini ifade etti. 15 gün önce vicdani retçi Enver Aydemir'in tutuklanarak Eskişehir Askeri Cezaevi'ne konulduğunu hatırlatan Erbak, diğer vicdani retçilere yapıldığı gibi işkence ve kötü muameleye tabi tutulduğunu söyledi.



Erbaş şöyle konuştu, “Ve dün Ankara'da vicdani retçi Enver Aydemir'e yapılan işkence ve kötü muameleyi protesto etmek ve Enver'le dayanışmak için basın açıklaması yapan arkadaşlarımız polis tarafından keyfi bir şekilde, kimlik sorma bahanesiyle engellendiler ve daha sonra yere yatırılıp kelepçelenerek gözaltına alındılar. Arkadaşlarımız hala karakolda gözaltındalar ve “halkı askerlikten soğutmak”, “polise mukavemet” ve “yasadışı gösteri ve yürüyüş yapmak”la suçlanıyorlar.”



Ordunun, ölmeyi ve öldürmeyi emrettiğini ifade eden Erbak, iktidarların menfaatleri için savaşmayı reddeden vicdani retçilerin işkence ile susturulmaya çalıştığını dile getirdi.



Enver Aydemir ve Ankara'da gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen Erbak, “Açıkça bilinmelidir ki devletin hiçbir baskı mekanizması bizleri özgürlüğü savunmaktan; onu elde etmek için mücadeleden ve dayanışmadan alıkoyamayacaktır. Ve hiçbir güç ölmeyi ve öldürmeyi reddeden vicdanlara engel olamayacaktır” diye konuştu.



Gençler sık sık “Reddet diren askere gitme”, “Enver Aydemir vicdanımızdır”, “Öldürmeyeceğiz ölmeyeceğiz kimsenin askeri olmayacağız” ve “Ne mutlu kardeşim diyene” sloganları attılar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder