2 Ocak 2010 Cumartesi

Enver Aydemir'le Dayanışma Yayılıyor/ ESKİŞEHİR-İZMİR


İZMİR/ESKİŞEHİR (02.01.2010)- Sosyalist Gençlik Derneği üyeleri, vicdani retçi Enver Aydemir'e yönelik işkenceyi protesto etti. Aydemir'le dayanışma eylemlerinden birisi de Eskişehir'de gerçekleştirildi.







SGD üyesi Deniz Öztürk, vicdani reddini açıkladıktan sonra tutuklanan Enver Aydemir'i sahiplendiklerini belirtti. Maltepe Askeri Cezaevi'nde Aydemir'e yapılan işkenceyi protesto ettiklerini ifade eden Öztürk, "Enver Aydemir vicdanımızdır" dedi.


Deniz Öztürk, "Bizler barış için vicdani retçiler olarak sınıfsız, sömürüsüz, savaşsız bir dünya için üzerlerimize zorla giydirilmeye çalışılan askeri üniformayı, elimize zorla tutuşturulan silahı reddediyoruz. Kürtlerin uzattığı barış eline kardeşlik elimizi uzatıyoruz" diye konuştu.

Deniz Öztürk, Enver Aydemir'le dayanışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Eskişehir'de Aydemir'e destek eylemi

Vicdani retçi Enver Aydemir'le dayanışma eylemlerinden birisi de Eskişehir'de gerçekleştirildi. Barış İçin Vicdani Ret Eskişehir İnisiyatifi, Adalar Migros önünde, Aydemir'e destek eylemi yaptı. İnisiyatif adına yapılan açıklamada, Eskişehir Askeri Cezaevinde tutulan Aydemir'e yönelik işkence protesto edildi ve Aydemir'e desteğin süreceği belirtildi.

Eylem, "Askere gitme, kardeş kanı dökme", "Savaş öldürür, barış yaşatır", "Enver Aydemir yalnız değildir", "Barış için vicdani ret" sloganlarıyla sonlandırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder