18 Ocak 2010 Pazartesi

Enver Aydemir'in Duruşması 21 Ocak'ta





Tutuklanan vicdani retçi Enver Aydemir, 21 Ocak'ta hakim karşısına çıkacak. Enver Aydemir ile Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, Aydemir'e destek için Eskişehir'e gidecek.












Askerlik yapmayı reddettiği için 24 Aralık'ta tutuklanarak Eskişehir Askeri Cezaevi'ne konulan Enver Aydemir'in ikinci duruşması 21 Ocak'ta görülecek. Dini inancı gereği vicdani reddini açıklayan Aydemir, Askeri Ceza Kanunu'nun 66. ve 88. maddesi gereği “Firar ve toplu asker karşısında veya hizmetten savuşmak için veya silahlı iken yapılan itaatsizlik” iddiasıyla yargılanıyor.




Günlerdir Enver Aydemir'e destek olmak için çeşitli illerde eylemler yapan Enver Aydemir ile Dayanışma İnisiyatifi üyeleri de, mahkeme günü duruşmanın görüleceği Adliye önünde olacak.



Aydemir, iki yıl önce vicdani retçi olduğunu açıklamıştı. Zorla götürüldüğü Bilecik Jandarma Er Eğitim Tugayı’nda askeri üniforma giymeyi reddetmiş, çıkarıldığı askeri mahkemece serbest bırakılmıştı. Vicdani retçi Aydemir, “Cebren askeri üniforma giydirilmiş olduğunu ve asker olmayı kabul etmediği için sivil mahkemede yargılanmak istediğini” ifade etmişti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder