8 Ocak 2010 Cuma

Vicdani Ret Gözaltıları Serbest Bırakılsın

ANKARA (07.01.2010)- Vicdani Retçi Enver Aydemir
 ile dayanışmak için İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapan gençlerin yerlerde sürükleyerek gözaltına alınması, dün akşam protesto edildi.










Enver Aydemir'le Dayanışma İnisiyatifi'nin dün gündüz saatlerinde Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yaptığı eylem nedeniyle gözaltına alınması protesto edildi. İnisiyatif üyeleri, ilerici, devmokratik kurumların desteği ile aynı yerde bir basın açıklaması daha gerçekleştirdi. Polisin, gençleri yerlerde sürükleyerek gözaltına alınması protesto edildi, gözaltıların serbest bırakılması talep edildi.

Dayanışma İnisiyatifi adına açıklama yapan Gökhan Korkusuz, öğle saatlerinde yapılan açıklamanın ardından devletin gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi. "Vicdani redçileri askerleriyle yıldırmaya çalışırken, bizleri de polis aracılığıyla yolumuzdan çevirmeye çalışıyorlar" dedi.


Vicdani retçilerin militarizm ve her türlü baskı aracına karşı çıktığına hatırlatan Korkusuz, "ölmek ve öldürmeye karşı yaşamı ve yaşatmayı" savunduklarını kaydetti. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Korkusuz, "Hiçbir baskı mekanizması ve kurum yaşamı savunan irademizden daha güçlü değildir" diye konuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder